SUA vor retrage testele RT-PCR la sfârșitul anului. Ce alternative au laboratoarele de analize?

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a anunțat pe site-ul instituției că vor fi retrase clasicele teste Real-Time RT-PCR după 31 decembrie 2021. În acest context CDC a explicat că laboratoarele de analize medicale vor putea folosi, pentru depistarea Sars-Cov-2, alternative autorizate de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente.

De asemenea, CDR recomandă clinicilor să folosească testele care poate identifica și diferenția COVID-19 de gripa sezonieră. Aceste noi teste se numesc „Flu SC2” și pot identifica Covid-19, Gripa A și Gripa B.

Vaccinul va fi obligatoriu în universităţile din SUA

Anterior, conducerea Universităţii Indiana a transmis că toți studenții și tot personalul care lucrează la această unitate trebuie să fie vaccinat până pe 15 august. Decizia a fost atacată în instanță de opt studenți care au acuzat că le sunt încălcate drepturile lor constituționale la autonomie personală și la respingerea tratamentului medical.

Judecătorul a respins cererea studenților și a precizat că au alte metode de a evita vaccinarea, stipulând că politica implementată de universitate nu echivelează cu o vaccinare forțată.

Judecătorul a scris în decizie că studenții au la dispoziție o serie de opțiuni, inclusiv aplicarea pentru amânări medicale, luarea unui semestru liber sau frecventarea unei alte școli. Excepții religioase și etice sunt, de asemenea, disponibile pentru studenți, pe care le pot solicita pe site-ul universității.

În acest context, un avocat al studenților a anunțat că va ataca decizia cu apel. Studenții au citat o serie de motive pentru a se opune politicii, inclusiv un risc statistic scăzut de a contracta Covid-19 și impactul neclar pe termen lung al vaccinului.

Plângerea legală a comparat, de asemenea, politica de vaccinare cu studiul Tuskegee, un experiment lipsit de etică în anii 1930 în care pacienții afro-americani au fost supuși în mod deliberat unor tratamentele pentru sifilis.