Crinu Andănuţ, directorul general al Allianz-Țiriac Pensii Private, a fost sancţionat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) cu amendă contravenţională, informează un comunciat al instituţiei care supraveghează piaţa.

Sancţiunea a fost aplicată deoarece nu au fost convertite în unităţi ale fondului de pensii facultative AZT Moderato contribuţiile aferente lunii noiembrie 2008 virate în conturile a 222 angajaţi ai Transgaz.

„Această măsură este însoţită de obligaţia administratorului de a întreprinde măsurile necesare remedierii faptelor constatate”, se afirmă în comunicatul CSSPP.

În consecinţă, clienţii prejudiciaţi vor deţine în cont cont unităţile de fond care li se cuveneau în cazul în care contribuţiile respective ar fi fost convertite în termenul prevăzut de lege, ţinând astfel cont şi de randamentul aferent acestora, se precizează în comunciat.

Diferenţa dintre valoarea unităţii de fond de la data efectuării corecţiei şi valoarea unităţii de fond de la data de 9 decembrie 2008 va fi suportată de către Allianz-Ţiriac Pensii Private. În plus, CSSPP a obligat administratorul şi să informeze participanţii implicaţi, angajatorul acestora şi autoritatea de reglementare cu privire la îndeplinirea obligaţiilor cu caracter reparatoriu.

Allianz-Țiriac adminsitrează pensiile a 23% din participanţii pe Pilonul III, respectiv a 25% din clienţii fondurilor de pe Pilonul II.

SURSA: CSSPP