Directorul executiv al Danya Cebus, compania de construcţii a Africa-Israel Investments, Ilan Ben-Gigi a demisionat din cauza unor dispute privind strategia companiei, potrivit unor surse citate de publicaţia israeliană Globes.

Ilan Ben-Gigi a preluat funcţia de CEO al Danya Cebus în martie anul trecut, înlocuindu-l pe Ofer Kotler.
Profitul companiei, aferent trimestrului doi al acestui an, s-a înjumătăţit faţă de perioada similară a anului trecut, la circa 2,2 mil. euro, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 24,1% până la nivelul de circa 96,3 mil. euro.

Danya Cebus este specializată în construcţii rezidenţiale şi în proiecte de infrastructură, activând în Israel, România şi Rusia.

Compania are în construcţie patru proiecte rezidenţiale în România, care totalizează un număr de 1.500 de apartamente, două dintre acestea fiind ale Adama. Valoarea contractelor companiei la nivelul anului trecut se ridica la 230-250 mil. euro, din care 150 mil. euro este doar contractul pentru construcţia mall-ului AFI Palace Cotroceni.

Compania a intrat pe piaţa locală în 2007 şi are un număr de 153 de salariaţi din care 25 sunt israelieni. Numărul muncitorilor care lucrează pe şantierele Danya Cebus din România este de 1.300, din care 700 sunt muncitori chinezi.

Acţiunile Danya Cebus, cotate la Bursa din Tel Aviv, au crescut cu 0,7% până astăzi la prânz la 2,18 euro.