Orașele sunt cele care vor da dinamica pieței. Al doilea mit este cel că piața imobiliară este animată de dezvoltatori, ceea ce este fals. Piața urbanizării este animată de un ansamblu de factori. Dezvoltatorii nu au supremația. Este important să invităm actori din domenii diverse. Unul dintre proiectele noastre a fost Coresi Shopping Resort din Brașov. Am învăţat că un mall se construiește cu muncitori, dar și cu regizori și scenografi. Regulile jocului s-au schimbat și dezvoltatorii trebuie să își asume rolul de agregatori.

Dacă ne uităm la potențialul de dezvoltare al țării vedem că există milioane de metri pătrați care pot fi aduse la viață. Se poate realiza printr-o coaliție, în care autoritatea publică este un actor extrem de important. Proiectele care au rămas de făcut sunt de cele mai multe ori pe terenul autorităților publice și aici lucrurile se complică.

Am făcut un calcul și am constatat că sunt 100 milioane de metri pătrați de dezvoltat în România. Avem nevoie însă de actori experți în domeniile lor. Ce s-ar întâmpla dacă aceste 100 mil. mp, care sunt în principal fabrici abandonate, ar prinde viață?