Dinamo a solicitat insolvența la Tribunalul București! Continuă să curgă acuzațiile la adresa acționarului majoritar din Spania, dar și în ceea ce îl privește pe Ionuț Negoiță.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB -Doar Dinamo Bucureşti deţin doar 20,06% din acţiunile clubului.

Dinamo a solicitat insolvența la Tribunalul București! Nu e prima dată

Societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo a solicitat, vineri, la Tribunalul Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Dosarul depus de SC Dinamo 1948 SA a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti vineri, 25 iunie, primul termen fiind stabilit luni.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Clubul condus atunci de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice ale societăţii conform planului de reorganizare. În acea etapă de insolvenţă, Dinamo a achitat aproximativ 4,5% din suma aferentă masei credale, care era de aproximativ 17,5 milioane de euro.

Clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

Deşi cererea de insolvenţă abia a fost depusă, la Secţia a VII-a Civilă, magistraţii au stabilut deja primul termen pentru luni, 28 iunie 2021.

Pierderi de 5,53 milioane de lei în 2020

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, Dinamo 1948 SA a avut anul trecut 108 angajaţi şi pierderi de 5,53 milioane de lei, raportat la o cifră netă de afaceri de 15,66 milioane de lei şi venituri totale de 16,37 milioane de lei.

Datoriile totale ale societăţii sunt însă aproape duble faţă de cifra de afaceri atingând în 2020, ultimele date oficiale publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, suma de 29,7 milioane de lei.

În urmă cu două săptămâni, o firmă de securitate, Securikas Vector Sistem SRL, ceruse intrarea în insolvenţă a clubului, depunând solicitarea la aceeaşi instanţă, la Secţia a VII-a Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Team managerul lui Dinamo, Mario Nicolae, a declarat că se încearcă găsirea unei soluţii şi a explicat pârghiile pe care le au la dispoziţiei actualii conducători ai clubului.

”O misiune imposibilă”

„Tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimul an a fost ca o misiune imposibilă. Am reuşit să salvăm echipa, dar va fi foarte greu. În zilele ce vor urma se va face o analiză amănunţită a celor care sunt implicaţi activi la Dinamo. Mă refer la programul DDB şi la sponsori.

Săptămâna viitoare vom afla mai multe în legătură cu viitorul lui Dinamo şi despre felul în care vom continua. Se va face o analiză despre cum vom putea merge înainte sănătos.

Sunt datorii foarte mari şi spaniolii nu au făcut decât să distrugă acest club.

Sunt datorii de sute mii de euro care s-au făcut într-o singură oră, printr-o singură semnare a unor documente. Vom merge la Negoiţă. Sunt oameni de afaceri din ce în ce mai interesaţi de Dinamo pentru că au fost impresionaţi de ce s-a întâmplat în ultimul an.

Este nevoie de o persoană potentă financiar care să susţină echipa. Dar oamenii vor să vadă mai întâi ce se întâmplă cu spaniolii. Aici este problema.

Aceşti oameni sunt dispăruţi. Există doar în acte, nu există nicio comunicare cu ei”, a spus Mario Nicolae, la digisport.ro.