Operatorii de telefonie mobila si producatorii de terminale, printre care se numara Vodafone si Nokia, vor dezvolta un incarcator standardizat care va putea fi folosit pentru toate telefoanele mobile, au anuntat reprezentantii GSM Association. In acest fel se vor economisi bani si energie.

Data lansarii acestui dispozitiv este programata pentru 1 ianuarie 2012, potrivit GSM Association. Astfel, utilizatorii nu vor mai avea nevoie de incarcatoare separate in functie de marca terminalului mobil.

„Un incarcator universal va reprezenta o adevarata imbunatatire a vietii”, a declarat Alex DeGroote, analist al Panmure Gordon & Co.

Noul model de incarcator va folosi cu 50% mai putina energie electrica si va injumatati productia. In acelasi timp vor fi micsorate semnificativ emisiile de dioxid de carbon cu 13,6 – 21,8 milioane de tone.

Pana in acest moment, 17 companii au anuntat ca vor lua parte la acest proiect. Printre acestea se numara Orange (France Telecom), T-Mobile (Deutsche Telekom), Telefonica, AT&T, Motorola, Samsung Electronics sau Qualcomm.

Sursa: Bloomberg