Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, este terminat. Chiar în aceste momente el este vizat de o serie de percheziții ale DIICOT. Alături de el, pe listă și mai află și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”. Potrivit unor surse citate de G4media.ro, asupra lor planează acuzații extrem de grave. Ei sunt bănuiți de camătă și șantaj.

Trebuie spus că acest clan este extrem de temut în București. Interlopii fac legea în Sectorul 6 al Capitalei. Gruparea este recunoscută pentru șantaj, taxe de protecție și cămătarie în cartierul Militari.

Eugen Preda, liderul clanului, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru celebrul furt de arme din unitatea militară de la Ciorogarla din ianuarie 2009. Preda a fost eliberat condiționat din penitenciar în noiembrie 2017 după ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Eugen Preda a fost sportiv de performanță legitimat la Dinamo Brașov și subofițer în Ministerul de Interne. El a făcut parte din delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Petre Geamănu a fost și el în spatele gratiilor până în 2017. Fratele lui Sandu Geamănu a ispășit o pedeapsă de 11 ani de detenție pentru furturi din tiruri. După liberarea în 2017 şi executarea a 11 ani de închisoare, s-a retras administrator la o baltă de peşte, undeva la marginea Bucureştiului.

Relații tensionate între Sandu Geamănu și fratele său

Frații Geamănu sunt certați de ceva vreme, iar Sandu Geamănu a vorbit deschis despre relația pe care o mai are cu fratele său. Aflat în spatele gratiilor, Sandu Geamănu l-a acuzat pe Petre că l-a uitat și nu are grijă de familia lui, regula nescrisă a rudelor aflate „la suferință”.

„Petre a căzut într-o obsesie a bogăţiei, nu m-a ajutat niciodată în puşcărie, nici nu vreau. Este un îngâmfat, nici nu mă gândesc că este fratele meu, el n-a trecut la copiii mei cu o portocală, datoria de frate nu şi-o recunoaşte, poate şi-a schimbat grupa sanguină. Există spaţial, asta de, îi conferă poziţie. Dar să nu uite niciodată că îl cheamă Petre Geamănu, acest nume nu l-a făcut el”, s-a plâns la un moment dat Sandu Geamănu, într-o intervenție pentru protv.