De ce oare unii oameni mai cu dare de mana aleg sa-si petreaca vacantele in hoteluri de lux? Oare doar pentru ca suprafata camerei este mai mare? Sau pentru ca sunt paturile mai confortabile? Cu siguranta, nu.

Exista unele servicii de care beneficiezi din plin odata ce ai hotarat sa-ti rezervi o camera la un hotel de 5 stele, servicii care ti se pun la dispozitie chiar inainte sa pasesti pragul hotelului. Aceste servicii, in mod sigur nu se gasesc pe lista celor oferite de hotelurile „comune”.

Unul dintre aceste servicii este ingrijirea animalelor. In cazul in care nu puteti sa va despartiti de animalul dumneavostra de companie, nu e nicio problema. Un hotel de 5 stele precum Fairmont Turnberry Isle Resort & Club din Miami ofera servicii de asistenta pentru animalele de companie ale clientilor, de la mancare pana la toaleta. Astfel, cainile dumneavoastra va putea sa se bucure de tot confortul, alaturi de dumneavoastra.

Sa trecem acum la lucruri mai serioase. Un hotel de lux poate organiza pentru clientii sai mici excursii prin orasul in care se afla. De exemplu, Grand Hotel Europe din Sankt Petersburg organizeaza excursii cu barci cu motor.

Un alt serviciu de care te bucuri intr-un hotel de lux este cel al majordomilor. Institutul International al Majordomilor a acreditat mai mult de 150 de programe pentru majordomi incluzand hoteluri precum Hapuna Beach Prince Hotel in Hawaii sau Rixos Hotel Premium Belek din Turcia.

Se prea poate ca si un hotel obisnuit sa aiba o masa sau chiar doua incluse, insa un hotel de lux va avea grija ca fiecare client sa primeasca tot ce se mai bun in materie culinara. Astfel, poti alege dintre mai multe sortimente de carne, care ti se vor livra, bineinteles, prin intermediul room-service-ului.

Spuneam la inceput ca incepi sa vezi diferenta dintre un hotel de lux si unul obisnuit chiar daca nu ai ajuns inca la el. Transportul este unul dintre ele. De ce sa iei un taxi de la aeroport pana la hotel, cand un hotel precum JW Mariott din Beijing, are in dotare masini Bentley sau Rolls Royce, masini puse la dispozitia clientilor pentru a-i aduce de la aeroport la sediul hotelului?

Cele mai bune hoteluri din lume exceleaza in arta micilor detalii. Veti observa petale de trandafiri si lumanari parfumate care orneaza cada de baie, iar in Asia veti vedea, spre exemplu, camere ornate in stil asiatic si decoratiuni ikebana.

In mod sigur un hotel obisnuit are un televizor in camera. Un hotel de lux, la fel. Insa in camera unui hotel de lux vei avea un televizor cu plasma de 42 de inch, legat la un sistem home cinema cu sunet pe mai multe canale.

In sfarsit, un ultim serviciu oferit de hotelurile de lux ar fi reprezentant de tratamentele spa. Hotelurile de lux din insulele Maldive au servicii spa renumite in intreaga lume datorita migalei si experientei cu care sunt facute, dar si specialistilor in domeniu angajati aici.

Conform unor statistici publicate recent, aproximativ 815 dintre hotelurile de lux au televizoare cu plasma si 605 dintre ele au sisteme home cinema. Acest lucru se intampla pentru ca hotelurile de lux se lupta pentru cote de piata mai mari, mai ales, in conditiile in care rata ocuparii acestui tip de hoteluri a inregistrat o scadere de 1% in perioada ianuarie-mai 2008, fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: Forbes