Diana Șoșoacă răstoarnă scena politică!

Senatorii au vorbit despre controversa apărută după ce Diana Șoșoacă nu a fost lăsată să intre la o ședință a Comisiei Juridice, din cauza faptului că nu purta o mască medicinală de protecție.

Totuși, trebuie menționat că senatoarea purta o mască transparentă din plastic. Drept răspuns, Diana Șoșoacă a spus că legislația prevede că în spațiul interior trebuie acoperite cu o mască nasul și gura, iar nicăieri nu se impune un anumit tip de mască.

Va duce Parlamentul sub cota de îngheț

Declarația lui Lucian Romașcanu a fost făcută în ședința din 14 aprilie a Biroului Permanent al Senatului, potrivit stenogramei întâlnirii.

„Suntem, cum a spus și doamna președinte Dragu, suntem cu Parlamentul sub 9%, unii zic 9, unii zic 3% încrederea populației. Orice motivare a doamnei Șoșoacă și a persoanelor din același tip de comportament în a face scandal ne va duce cu Parlamentul sub cota de îngheț. Aseară am fost la televiziune la Antena 3, de la ora 19.99, și 15-20 de minute n-a fost decât doamna Șoșoacă cu scandal la ușa Comisiei Juridice”, a declarat Lucian Romașcanu.

Lovitură cumplită primită de senatoare

Raportul depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului arată că majoritatea membrilor Comisiei Juridice sunt de părere că senatoarea Diana Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat și utilizarea termenilor injurioși și ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Șoșoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcției și solemnitatea activităților parlamentare desfășurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alberto Groșescu