Diana Șoșoacă i-a dat în judecată pe polițiștii care i-au dat amendă! Următorul termen are loc în 2022

La începutul lunii februarie 2021, Diana Șoșoacă a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț de la ziua de naștere a soțului său. Senatoarea putea fi văzută cântând și chiar i-a făcut câteva declarații și lui Raed Arafat.

După ce filmarea a fost pusă în mediul online, polițiștii ieșeni i-au dat o amendă în valoare de 1.000 de lei senatoarei, din cauză că aceasta nu purta masca de protecție.

Senatoarea a cerut anularea procesului-verbal întocmit pe data de 6 februarie, dar și anularea amenzii. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 14 februarie 2022, informează BZI.

Diana Șoșoacă a primit amendă prin poștă

Senatoarea a povestit că niciun organ de poliție nu a contactat-o cu privire la amenda pe care a primit-o prin poștă, subliniind că motivele expuse pentru care a primit amendă nu arată că nu are dreptul să cânte. Diana Șoșoacă a reamintit că are probleme de sănătate care nu îi permit purtarea măștii.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise? Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație.”, spune senatoarea.

Cântatul este un efort fizic

În plângerea adresată magistraților din Iași, Diana Șoșoacă mai notează că acțiunea de a cânta implică efort fizic, iar potrivit Ordinului nr. 874/81/2020 persoanele care fac efort fizic nu sunt obligate să poarte mască de protecție.

”Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a precizat senatoarea

De ce consideră senatoarea că a primit amendă

Diana Șoșoacă a mai spus că dintr-o capacitate de 200 de locuri, cât avea restaurantul în care a fost, doar două mese erau ocupate. Senatoarea este de părere că amenda a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice.

„Eram 10 oameni la două mese și ospătarii care respectau regulile impuse de Guvern, dar care încalcă Constituția României. Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică – și nu numai! – care se duce împotriva mea”, a mai afirmat Diana Șoșoacă.