Într-o interpelare parlamentară, Diana Șoșoacă le-a cerut miniștrilor dovezile științifice ale existenței coronavirsului. Maie xact, senatoarea îi cere lui Lucian Bode, dar și ministrului sănătății și șefului DSU, Raed Arafat, „toate dovezile științifice care atestă existența virusului, punându-mi la dispoziție toate actele de cercetare și dovezile materiale ale existenței virusului”, scrie newsweek.ro.

În același timp, senatoarea mai cere probe și în cazul variantei Delta care face ravagii în România, dar și dovadă a faptului că vaccinurile anti-covid „opresc și vindecă” această variantă. Diana Șoșoacă a mai solicitat și răspunsul la această întrebare atât în scris, cât și oral.

De menționat este faptul că nu este prima oară când Diana Șoșoacă cere lămuriri pe această temă. În urmă cu aproape un an, aceasta susținea că pandemia este o mascaradă.

„Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă”, susținea, în decembrie 2020, Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a blocat campania de vaccinare de la Răchițeni

Amintim faptul că recent, Diana Șoșoacă a fost sancționată de poliție după ce a blocat vaccinarea la Răchițeni, județul Iași. Autoritățile locale declarau atunci că senatoarea a încălcat unele norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Mai exact, Diana Șoșoacă a făcut un live pe Facebook în care a catalogat campania de imunizare drept „un experiment social”, iar în urma acestuia, mai multe persoane nu s-au mai prezentat la vaccin.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă. ”Cea mai mare minciună a secolului”, a continuat Diana Șoșoacă revoltată.

Totodată, în live-ul postat, Diana Șoșoacă mai declara că nu există nicio persoană infectată în localitatea respectivă, fără a exista dovezi solide în acest sens pentru a se impune carantina.

„Auzi, cică 5.7 la sută infectați. Pe bune? Păi la o comună de aproape 1.800 de locuitori ar însemna să fie nouă persoane vezi Doamne bolnave. Niciun mort până acum, dar ei închid o localitate. Pe hârtie, că în rest se circulă ca în codru, asta ca să înțelegeți, este cea mai mare farsă a secolului. […] Nu vă e rușine mă, să mințiți oamenii? Asta e localitate carantinată? Nu vezi pe nimeni, nu vezi poliție…”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, declara ulterior că după live-ul postat de senatoare, localnicii s-au speriat și nu s-a mai vaccinat nimeni în ziua respectivă. Astfel, campania de vaccinare a fost blocată.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, declara acesta.