Un moment interesant al discuției dintre Olivia Steer şi Mihai Craiu a fost surprins de Ionuț Cristache, prezentatorul TVR, care a reacționat dur pe Facebook după ce a urmărit emisiunea și a prezentat publicului întregul discurs:

„Am reușit să urmăresc și eu discuția de studio de azi dintre Olivia Steer și medicul Mihai Craiu! Nu o să pretind că mă pricep, nu o să trag concluzii grave, dar vreau să desprind următoarea scenă, să extrag următorul dialog mai ales pentru cei care nu au urmărit, pentru cei care au urmărit secvențial sau petru cei care au citit doar titluri:
– O. Steer: Dacă mi permiteți, vreau să citesc, este o carte de referință, nu este pentru lumea profană, ea, deci oricine poate să citeasca această carte, dar ea se adresează în primul rând specialiștilor, da?
– Dr. Mihai Craiu: Tocmai că specialiștii nu citesc această carte, nu vreau să înțeleagă ascutatorii noștri că această este o carte pe care noi o studiem la facultate, sau la rezidențiat sau…
– O. Steer: din păcate, din păcate!
– Dr. Mihai Craiu: …pentru că are vicii grave de concepție…
<doamna mustăcește și îl ia în balon pe domnul doctor>
– Dr. …se numește cherry picking , adică, pe românește , să culegi cireșele care-ți convin din articolele științifice!
– O. Steer: și nu faceți și dvs. același lucru?
<și aici e momentul care în care cortina practic se prăbușește și oricare alt comentariu e de prisos>
– Dr.Mihai Craiu- Diferența dintre noi doi este că eu nu am nevoie de acea carte că să știu ce scrie în ea…”, a scris Ionuţ Cristache pe Facebook.

Medicul  a întrebat-o dacă și-a alăptat copilul la sân ca apoi să explice, în direct la PRO TV că acei bebeluși care sunt “alăptați la sân primesc în primele 6 luni de viață de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele 6 luni din vaccinurile pe care trebui să le facă la diversele scheme vaccinare”.

Dezbaterea a venit în ideea în care România se află în continuare sub epidemie de gripă, existând până acum 62 de decese. Mai mult de atât, companii precum Facebook sau Google lupă de ceva vreme cu combaterea informațiilor în favoarea antivaccinării, lucru demonstrat și de faptul că în prezent, Olivia Steer nu mai are o pagina de Facebook activă, aceasta fiind închisă.

Schimbul de opinii a avut loc în emisiunea “Vorbește Lumea” de la postul de televiziune Pro TV, joi dimineața.

“Există studii de siguranță pentru toate schemele naționale [de vaccinare – n.red.] reglementate în Uniunea Europeană și asta o face Agenția Europeană a Medicamentului“, a răspuns medicul pediatru, la întrebările Oliviei Steer cu privire la siguranța vaccinurilor.