Criza muşcă tot mai rău din dezvoltatorii imobiliari rămaşi cu apartamente de lux nevândute. Din disperare de cauză unii preferă să închirieze penthouse-uri de 860.000 de euro pentru petreceri private. În această situaţie se găseşte compania Marvel Group, proprietarul proiectului Monte Carlo Palace Hotel & Residence, situat în apropiere de Hotel Parc din Bucureşti.

„În momentul în care piaţa imobiliară nu a mai funcţionat conform previziunilor şi aşteptărilor, noi nu am dezarmat şi am căutat soluţii pentru depăşirea impasului. Am ales varianta închirierii de apartamente de 2, 3, 4 camere  şi chiar a penthouse-urilor. Până aici nimic nou însă diferenţa  am făcut-o prin introducerea unui nou produs, şi anume închirierea pentru perioade scurte şi limitate în timp, pentru petreceri private, pentru evenimente şi ocazii speciale“, a declarat Edward Popescu, directorul general  al complexului.

Proiectul, dezvoltat pe un teren de 5.500 mp, a implicat o investiţie de 18 mil. euro. Preţul apartamentelor pleacă de la 120.000 euro şi ajung la 800.000 euro, pentru penthouse-uri. În preţ este inclusă mobila şi locul de parcare. Suprafeţele locuinţelor variază între 42 şi 252 mp.

Potrivit lui Popescu, „închirierea unui apartament sau penthouse pentru o petrecere privată poate fi similară cu un «drive test» pe care îl facem pentru o maşină“.