Fostul procuror Mircea Negulescu aruncă în aer piața media. El a susținut că au fost aduși bani din Bulgaria, la sacoșe, pentru trusturi de presă românești. El a susținut că se dorea astfel ca afacerile ascunse să nu ajungă niciodată în atenția publică, iar băieții deștepți să își poată vedea, liniștiți, în continuare, de combinații. În plus, susține fostul procuror, banii proveniți din Bulgaria au mare legătură cu celebrul dosar Lukoil.

„O altă problemă care eu cred că ar fi interesant ca organele statului să o investigheze pentru că eu, la momentul ăsta, nu mai sunt procuror: sumele de bani care vin din Bulgaria și cu care sunt cumpărate trusturi de presă în România. Sume de bani care vin atât prin conturi, cât și la sacoșă”, a susținut acesta potrivit realitatea.net.

Întrebat de jurnalistul Iulian Leca dacă Gazeta Sporturilor a fost cumpărată în 2018 de exemplu, de grupul elvețian împreună cu o companie chiar din Bulgaria… sport media grup”, Negulescu a spus că există organe abilitate ale statului care pot să verifice care este interesul pentru care anumite trusturi de presă sunt cumpărate din Bulgaria cu bani proveniți din Bulgaria.

El a spus, explicând cum a dat peste această informație legat de Lukoil, fostul procuror a susținut că prin mijloace de investigare specifice.

„Vă dați seama că am avut acces la astfel de informații (…). Sunt organe abilitate ale statului care pot investiga aceste lucruri. Este foarte simplu, dacă mergi și urmărești conturile bancare și operațiunile comerciale care se fac”, a comentat Negulescu.

„Pai de exemplu Petrotel Lukoil are hbb Olanda… de exemplu, firma mare e hbb Olanda… nu în Moscova. E posibil să fie tot așa un mod d-ăsta de abordare… maniera care ar trebuie cercetată de organele de specialitate.

În momentul acesta, mi-e greu să îmi expun o opinie pentru că nu am acces la informații eu v-am spus doar ce știu și cred că ar fi interesant ca organele judiciare ale statului român să cerceteze un pic și să facă un pic de lumină în situația asta care mie mi se pare oarecum specială”, a spus fostul procuror.