Ies la iveală amănunte incredibile despre fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. Ar fi vorba despre un plan bine pus la punct chiar de către șeful statului, Klaus Iohannis. O spune avocatul Lucian Bolcaș, fost lider PRM, care afirmă că Iohannis și-a dat girul pe politica de distrugere practicată de Kovesi.

”Sigur că este vorba despre concretizarea unui troc politic care s-a făcut pe planul UE, echilibrându-se influența pe care vrea s-o aibă Emmanuel Macron în raport cu Angela Merkel. S-ar părea că multe lucruri s-au realizat pe baza acestor compromisuri. Faptul că președintele Iohannis a insistat în această direcție, împotriva voinței generale a electoratului român, nu cred că o să-i aducă prea multe beneficii, dar se dovedește, încă o dată, că această politică penală care a constat în abuzuri, în nelegalități, în oameni trimiși în judecată, fără să fie vinovați, lucru dovedit prin deciziile de achitare, această politică de distrugere, în primul rând a capitalurilor românești, practicată de Laura Codruța Kovesi, are girul tocmai al președintelui României.

Îmi pare foarte rău că în examinările preliminare care au existat, doamna Laura Codruța Kovesi, în prima examinare privind, în principal, abilitățile profesionale, a suferit o înfrângere groaznică din partea candidatului Franței, care s-a dovedit mult mai bine pregătit decât ea, dovadă și CV-ul impresionant pe care-l are în raport cu teza de doctorat atât de discutată a doamnei Kovesi și care s-a dovedit mult mai capabil pe plan profesional, și acum este nevoit, din cauza jocurilor politice, să abandoneze” a spus avocatul Ludovic Bolcaș, conform dcnews.ro.