Premierul Viorica Dăncilă a spus, la „Marius Tuca Show”, că în momentul în care i s-a propus funcția de premier de către Liviu Dragnea prima dată a spus „Nu”, însă după insistențe a acceptat. Dăncilă a mai declarat că soțului i-a spus după ce a luat decizia.

„Ca în mijlocul oceanului, care nu e liniștit, cu multe furtuni. O viață în care în fiecare zi îți poate aduce un lucru nou, iar tu trebuie să știi să răspunzi acestei provocări. Era o altă abordare în care principala armă era negocierea. Puteai să discuți cu colegi din alte grupuri politice când voiai ca un amendament o lege să devină realitate. Din păcate aucm nu poți să discuți cu nimeni pentru că ura, dezbinarea”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit mediafax.ro.

Dăncilă spune că a propus ca PSD să promoveze mai multe femei.

„Dorința mea a fost să discut cu conducerea partidului pentru a promova mai multe femei. Colegii au spus că au altă abordare și că ar fi bine să mă pregătesc să preiau funcția de premier. Primul meu răspuns a fost nu. Știam că la Bruxelles aveam foarte multe cunoștinte, am generat un val de încredere, și că mi-e totuși greu să revin la politica din România. Am vorbit cu președintele partidului, cu colegii mei, mi-au spus că un premier trebuie să fie unul echilibrat. Soțului meu, din păcate, i-am spus după. Nu mai era timp, pentru că am intrat în CEx. Fiecare, nu există un conducător (în familia mea-n.r.). Întotdeauna m-a susținut. Cum și eu l-am susținut. Ar fi lăsat opțiunea la mine”, a mai spus Dăncilă.