Ministrul Muncii în Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a postat vineri seară pe Facebook rezultatul testului pentru infecția de coronavirus.

”Rezultatul testului: negativ. Ne întoarcem #lamunca”, a scris Alexandru, în contextul în care toți miniștri din guvernul liberal, dar și toți senatorii PNL sunt suspecți de infectare cu coronvirus, după ce au avut contact cu senatorul liberal Vergil Chițac, confirmt pozitiv.

De menționat că Ludovic Orban a anunțat vineri faptul că toți membrii Biroului Permenent Național al PNL se vor izola la domiciliu.

“Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu.

Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze.

Nu au așteptat ancheta epidemiologică

Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL.

Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu.

Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile.

Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a declarat Orban vineri.

”Mi-e teamă să nu fie afectați alții. Indiferent care e diagnosticul meu, eu imi îndeplinesc sarcinile”, a mai spus Premierul interimar.

Pasibilă de încălcarea legii

Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. Este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online.

Trebuie făcută precizarea că, potrivit legii, Violeta Alexandru ar trebui să stea acasă, în următoarele două săptămâni, indiferent de rezultatul testului privind infecția cu coronavirus.

În consecință, dacă va pune în practică anunțul privind ”întoarcerea la muncă”, Violeta Alexandru este pasibilă de încălcarea legii.