Liviu Dragnea a ieșit din închisoare pentru o zi, de joi de la prânz până vineri, 1 noiembrie, însă există bănuieli că a obținut o permisie la care nu ar fi avut de fapt dreptul. Liderul de sindicat al lucrătorilor din sistemul de penitenciar atrage atenția că s-a încălcat legea prin eliberarea lui Liviu Dragnea, scrie România TV.

„Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul (n.n. – Liviu Dragnea) are și alte cauze penale”, a scris Sorin Dumitrașcu, șeful sindicatului din ANP.

În opinia lui Dumitrașcu, cinci luni este un termen „destul de scurt” pentru a primi o recompensă precum cea oferită lui Dragnea. Ca să întărească afirmația făcută, liderul de sindicat arată că sunt și alți deținuți „la fel de disciplinați” și serioși”, dar ca n-au parte de învoiri: „Sunt deținuți care nu primesc permisii. De fapt, majoritatea nu primesc niciodată! Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu”.

La Liviu Dragnea ar fi vorba despre un „deținut protejat”, care în final ajunge să aibă la închisoare statut de „VIP”! „Problema e că, de la această protecție legală, care ar trebui să fie o măsură de siguranță, se ajunge la excese”, avertizează Sorin Dumitrașcu.