Dezastru pentru românii care stau la bloc! Lovitură chiar înainte de sezonul rece

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că în București există mai multe zone vulnerabile în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii. Zonele vizate sunt Aviației, Tei, Colentina și Fundeni. Termoenergetica subliniază că toate aceste cartiere primesc agent termic de la CET Sud.

Claudiu Crețu spune că apa caldă are o temperatură mai scăzută din cauza distanței lungi și a avariilor. Autoritățile spune că situația ar fi fost mai bună dacă s-ar fi amplasat o centrală provizorie în curtea fostului CET Titan.

Termoenergetica a lansat o licitație în acest sens, însă aceasta ar putea fi gata de abia primăvara viitoare, notează hotnews.ro.

”Noi facem demersurile necesare să nu fie afectat niciun cartier. Cele mai vulnerabile sunt capetele de coloană – Fundeni, Colentina, Aviației, Tei – fiindcă sunt la mare distanță mare de CET, sunt la capăt de coloană.

Din CET, pe magistrală, pleacă agentul termic cu anumită presiune, țevile sunt ciuruite, se pierde foarte multă apă fierbinte din țevi pe drum, peste 2000 t/oră, și asta înseamnă că spre capătul magistralei ajunge presiune scăzutî și temperatură mai scăzută.

Și din acest motiv blocurile de acolo suferă în anumite momente”, a explicat Claudiu Crețu.

Cum poate fi rezolvată această problemă

Claudiu Crețu mai spune că problema ar putea fi rezolvată prin investiții consistente, subliniind că în acest mod pierderile de rețea nu ar mai fi de mii de tone pe oră.

”Problema poate fi rezolvată prin investiții consistente în rețea astfel încât pierderile să nu mai fie de mii de tone pe oră, ci din ce în ce mai mici. În felul acesta se poate crește presiunea în sistem și agentul termic poate ajunge în toate punctele termice și mai departe către toate blocurile”, a expliat Claudiu Crețu.

PSD îl atacă dur pe Nicușor Dan pentru lipsa căldurii

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, vine cu vești proaste pentru bucureșteni. El a vorbit despre situația în care se află românii care locuiesc în mai multe blocuri din Capitală. Aceștia nu au apă caldă şi căldură.

„Aşa cum o să facem foamea de pe urma guvernului, aşa o să facem şi frigul de pe urma lui Nicuşor Dan”, a avertizat consilierul PSD.

Pesedistul a comentat și explicațiile oferite de primarul general al Capitalei, care a spus că așteaptă banii de la Guvern pentru a furniza agentul termic. Aurelian Bădulescu a dat de pământ cu Nicușor Dan și a susținut că această iarnă va fi fără precedent. În opinia sa, edilul Capitalei nu este deloc pregătit.

„Sunt două fenomene la care ne raportăm. Avariile, cu care ne-am învățat că sunt specialitatea acestui domn Nicuşor Dan, un tânăr de 51 de ani, ales primar. Şi a doua, lipsa de resursă pentru că la ultima rectificare bugetară pe care am avut-o ieri, unde dumnealui a epatat într-un mod jalnic, nu a reuşit să ne indice sursele pe care le are în vedere atunci când se gândește la ceea urmează să se întâmple în următoarea perioadă.

I-am solicitat să ne pună la dispoziție datoria pe care Termoenergetica o are faţă de terți, una foarte mare, care ne îngrijorează. Am solicitat o comisie în cadrul căreia să avem discuții punctuale pe această situaţie gravă, la nivelul municipiului Bucureşti”, a spus Bădulescu.