„Kovesi nu se duce acolo să dea un concurs pentru funcţia de Procuror European, ci este un act politic” sublinind că „votul se mai negociază”, citând pe Monica Macovei. Reamintim că pe primul loc a fost candidatul francez, Jean Francois Bohnert şi pe locul doi a fost candidatul german Andres Ritter şi Laura Codruţa Kovesi.

„Dacă Ghiţă are aceste probe (eu nu le-am văzut, spun ce ştiu de la cei care le-au văzut)” în opinia sa, „Kovesi se duce sigur la puşcărie”.

Kovesi a obținut doar 50 de puncte și s-a clasat pe locul II, la egalitate cu reprezentantul Germaniei.

„Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenţi în această şedinţă au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez şi câte 29 de puncte pentru Laura Codruţa Koveşi şi pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul şi PE eu putere egală. Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunţe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituţii”, a spus Sabina Iosub.