Probleme foarte mari pentru Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la o asemenea răsturnare de situație. Instituția pe care o conduce Kovesi are mari dificultăți.

Probleme imense pentru Kovesi

Operaţionalizarea Parchetului European (EPPO) întârzie. Totul se întâmplă in cauza Maltei care nu a propus niciun candidat eligibil, a declarat într-un interviu pentru Euronews şefa acestei noi instituţii europene, Laura Codruţa Kovesi. ”Din luna decembrie, întregul proces este amânat”, a deplâns ea.

Odată operaţional, Parchetul European va avea ca atribuţii investigarea şi angajarea urmăririi în justiţie pentru fraude legate de bugetul UE. Criticile împotriva acestui organism nu vor lipsi, dar Laura Codruţa Kovesi se pregăteşte pentru această situaţie. Echipa sa nu va investiga afaceri mărunte, notează Euronews.

Parchetul ”va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie, sau persoane care dispun de puternice mijloace financiare. Vorbim despre infracţionalitatea legată de TVA cu prejudicii mai mari de 10 milioane de euro. Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte. Mă aştept la atacuri împotriva instituţiei şi împotriva procurorilor”, a subliniat şefa EPPO, conform Agerpres.