Gabriela Firea a vrut să elimine toate zvonurile apărute pe marginea stării sale de sănătate. Ea a declarant, miercuri seara, la Antena 3, că se află într-o perioadă de recuperare după o operație destul de dificilă la colon și se pregătește pentru o a treia operație.

„Mă pregătesc pentru următoarea intervenție chirurgicală de peste circa o lună pentru integrarea finală a colonului și este normal ca în această perioadă să am mai puține apariții publice dată fiind situația mea”, a comentat Primarul Capitalei. Firea a anunțat că de la începutul acestei săptămâni s-a întors la birou, unde a participat la ședințe și a luat decizii. ”Am fost și astăzi surprinsă, ca și probabil majoritatea bucureștenilor – și nu doar a lor, ci și a românilor – când un domn politician, fără ca măcar să se asigure de veridicitatea informației lansate, a anunțat că din motive medicale mă voi retrage, îmi voi da demisia și pe cale de consecință vor fi alegeri anticipate la Primăria Capitalei”, a comentat Firea.

Primarul Capitalei a ținut să precizeze că nu a făcut un secret din faptul că s-a simțit rău în ultimele luni. ”Am urmat mai multe tratamente sperând să nu ajung la această operație pe care am realizat-o acum două săptămâni și jumătate (…) Medicii au fost alături de mine, familia, prietenii și de aceea este o mare părere de rău că se fac ori glume nesărate ori se lansează informații toxice pe seama unui subiect atât de sensibil”, a spus Gabriela Firea.

Ea a abordat și subiectul relației pe care o are acum cu Liviu Dragnea, cu care s-a aflat în trecut într-un război susținut. “Aș vorbi despre o normalizare a relațiilor, nu neapărat despre o împăcare. Familia a fost alături d emine și prietenii mei în perioada de spitalizare, dar și câțiva politicieni, care mi-au trimis și flori; domnul Tăriceanu, domnul Dragnea, doamna Dăncilă, domnul Ponta”, a punctat Firea. În opinia sa, “este de bun augur” o normalizare a relației dintre primarul general și liderul PSD. “Dacă înțeleg domnul Dragnea, domnul Teodorovici și doamna Dăncilă înțeleg să normalizeze relația cu Primăria Capitalei cred că este de bun augur și în interesul bucureștenilor”, a conchis Firea.