Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, marţi, că au fost controlate mai multe magazine de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol. În urma acestei acţiuni supermarketul Profi a fost amendat cu 65.000 de lei, iar linia gastronomică, închisă.

„În urma unei acţiuni de control care a vizat magazinele de tip băcănie, atât mici comercianţi, cât şi mari retaileri, în Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol au fost oprite temporar de la prestarea de servicii mai multe magazine. Magazinul Profi din Eforie Nord, pentru abateri repetate atât la Ordonanţa 21, cât şi la legea practicilor comerciale incorecte, a fost sancţionat cu 65.000 de lei amendă, fiind oprită temporar linia gastronomică. De asemenea, voi înainta propunere de închidere de la 6 luni la un an, către Comisariatul Regional, pentru Profi de la Eforie Nord. Este o premieră când se solicită închiderea unui supermarket”, a declarat Horia Constantinescu.  

El a menţionat că printre neregulile constatate la Profi Eforie Nord se află depozitarea produselor la temperaturi necorespunzătoare şi în vitrine neconforme.

SURSA: news.ro