Potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, sâmbătă, Statele Unite au înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus. Mai exact, se pare că în doar 24 de ore, 230.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate, fiind pentru a treia zi consescutiv când SUA înregistrează o cifră atât de mare.

În ceea ce privește numărul deceselor, acesta a crescut și el în ultimele 24 de ore cu 2.527 de decese, ajungând astfel la un bilanț negru de 281.121 de cazuri totale, conform Universitatății din Baltimore.

De menționat este faptul că în ultimele două săptămâni, numărul zilnic al deceselor în SUA este în mod regulat peste 2.000, situația amintindu-le americanilor de ceea ce s-a întâmplat la înecputul pandemiei, respectiv în vârful primului val al pandemiei de coronavirus.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 14,3 milioane de cazuri, țara aflându-se pe prima poziție la nivel mondial atât ca număr de cazuri, cât și în ceea ce privește decesele asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pe locurile următoare se află India, Rusia, Brazilia și Franța.

Care este situația în România

Nici în România lucrurile nu stau foarte bine. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, până la data de 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Totodată, 399.207 pacienți au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește numărul deceselor, până sâmbătă, 12.186 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.12.2020 (10:00) – 05.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (79 bărbați și 55 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.