Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD şi preşedinte al PSD Maramureş vorbește despre grupurile de interese din interiorul Ministerului Transporturilor. Mai exact, acesta recunoaște existența unor funcționari care încheiau înțelegeri obscure cu constructorii, astfel încât să apară întârzieri în implementarea lucrărilor.

„Am cerut de fiecare dată tuturor miniştrilor transporturilor să pună piciorul pe acceleraţie. Dacă în România nu vom ajunge să construim 200 – 250 km de autostradă într-un singur an nu vom putea niciodată să recuperăm decalajul faţă de alte ţări. (…) În ultimii doi ani s-a încercat eliminarea, distrugerea unor grupuri de interese care mai mult încurcau, fie că sunt funcţionari de la minister, care erau înţeleşi. Nu demnitari, ci funcţionari care erau înţeleşi cu constructorii de autostrăzi, încât să existe blocaje, iar ele să fie perpetuate, aceşti constructori să depună claim-uri la Ministerul Transporturilor că li se pun oprelişti în construcţii. Aceste descoperiri sunt de notorietate. Sper să fie demantelate în totalitate,” susține Gabriel Zetea.

Chiar dacă vicepreședintele PSD susține că nu este vina vreunui ministru, înaintând varianta unei probleme de sistem, în realitate, recunoașterea acestor acte de corupție lovește în primul rând în ministrul Transporturilor și în prim-ministrul Viorica Dăncilă, primii vinovați în cazul în care sub ei sunt păstrați cu bună știință funcționarii despre care se cunoaște că fac parte din grupuri de interese obscure. 

Te-ar putea interesa și: