Banca Network Investimenti a anunțat printr-un comunicat sec că înghețarea conturilor și posibilitatea plăților va fi prelungită cu încă două luni, ceea ce înseamnă că cei 28.000 de clienți care au conturile blocate rămân în incapacitatea de a-și administra proprii bani încă 60 de zile. 
După anunțul făcut de BNI, potrivit căruia administratorul băncii a hotărât să înghețe conturile clienților săi, presa italiană a publicat o listă de 10 bănci italiene mici care se află tot sub administrare specială:

– Delta/SediciBanca spa (Bologna-Roma)
– Bcc di Cosenza (Cosenza)
– Cassa di Risparmio di Rimini (Rimini)
– Bcc di Tarsia (Cosenza)
– Bcc "Luigi Sturzo" di Caltagirone (Catania)
– Bcc di Altavilla Silentina e Calabritto (Salerno)
– Banca Network Investimenti spa (Milano)
– Istituto per il Credito Sportivo (Roma)
– Banca Tercas – Cassa di Risparmio della Provincia di Teramo (Teramo)
– Bcc Monastir e del Sile (Treviso)

Toate aceste bănci se află sub administrație specială încă de pe data de 8 mai 2012, ceea ce presupune faptul că în perioada în care banca se află sub adminitrație specială se pot lua măsuri excepționale în interesul clienților.
În ceea ce privește  Banca Network Investimenti, aceasta a lăsat nu mai puțin de 28.000 de clienți fără posibilitatea de a retrage sau depune bani și fără posibilitatea de a face plăți. "Nu mai pot fi stăpânul banilor mei", spune Maximus, un italian care a aflat că nu mai are acces la bani în momentul în care a vrut să facă plata către service-ul auto care i-a reparat mașina.