Şi alte companii şi-au revizuit structura operaţiunilor din domeniul media pe măsură ce tehnologia schimbă modul în care oamenii consumă media, iar agenţiile de publicitate descoperă noi tehnologii şi resurse de date care să le ajute să îşi aducă mesajele în faţa consumatorilor. 

"Motivul de bază care stă la baza modificării modelului operaţional al Deutsche Telekom în domeniul media este acela că o continuare a actualului model va duce la o stagnare. Modificările survenite în structura pieţei precum şi evoluţiile interne impun modificări în modul de lucru al Deutsche Telekom dacă grupul vrea să îşi apere şi să îşi consolideze poziţia de lider", se arată în documentul consultat de The Wall Street Journal. În acelaşi document este menţionată nevoia de a-i atrage pe consumatori, a căror atenţie se reorientează spre dispozitivele mobile, pe fondul creşterii numărului de utilizatori care instalează programe de blocare a reclamelor. 

"Este o practică obişnuită de business să revizuieşte partenerii şi furnizorii. În prezent, ne revizuim partenerii media", a declarat un purtător de cuvânt de la Deutsche Telekom. 

Toate aceste modificări vin într-un moment în care marii advertiseri îşi redirecţionează cheltuielile media dinspre canalele tradiţionale, precum televiziunea sau printul, spre firme digitale precum Facebook şi Google. Deutsche Telekom, care cheltuie sute de milioane de dolari pentru media în Europa, nu face excepţie. 

Potrivit documentului consultat de The Wall Street Journal, cheltuielile cu publicitatea pe televizor, care în prezent reprezintă aproximativ o treime din cheltuielile cu media ale Deutsche Telekom, vor scădea uşor în următorii ani în timp ce cheltuielile cu publicitatea pe print şi radio vor înregistra o scădere semnificativă. În paralel, compania intenţionează să îşi majoreze chletuielile cu publicitatea pe mijloace digitale precum Facebook şi YouTube. 

Telekom este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom România aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

AGERPRES