Fiul lui Radu Mazăre, Răducu Mazăre a oferit detalii, în direct la România TV, despre situația în care se află tatăl său, reţinut în Madagascar.

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, aflat şi el în Madagascar, a avut o intervenţie telefonică în direct la România TV în cadrul căreia a vorbit despre situaţia în care se află tatăl său, despre arestarea acestuia şi despre cum se simte Radu Mazăre.

„Îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mâncare. Este în centrul de detenţie pentru cei care urmează să fie extrădaţi. Prea multe nu are ce să facă. Noi îi ducem de mâncare, mai vorbim cu el, doarme pe o saltea de burete, merge la baie comună, dar nu trebuie să-l plângem şi nici să-l victimizăm pentru că este un om călit, a trecut prin atâtea. Este bine cu moralul, este bine fizic, aşteptăm să demareze procedurile”, a povestit Răducu Mazăre.

Răducu Mazăre a spus apoi că tatăl său a cerut statut de azilant şi se află sub protecția ONU, iar în aceste condiţii nu  nu va fi extrădat prea curând. Fiul lui Radu Mazăre a mai afirmat că fostul edil ar fi cerut azil politic la ONU şi cât timp i se analizează dosarul, se află sub protecția Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Avocatul lui de aici spune de abuzurile care au fost făcute în reţinerea lui. Aşteaptă să vină documentele din România, aşteaptă să vină un răspuns din partea ONU care tratează situaţia lui. El a depus cerere de azilant politic şi cât timp se analizează dosarul, respectivul e sub protecţia lor”, a mai spus Răducu Mazăre.