Date incendiare înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. Chiar cei di tabăra lui Klaus Iohannis au făcut public totul. Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că șeful statului se va duela în turul doi cu premierul dat afară de la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă.

„Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%.
În urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%. În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan atrage atenția însă că nicio cercetare nu include însă Diaspora. „Acolo, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 și 800.000 de votanți. Față de europarlamentare, Diaspora va avea mai bine de dublu secții de vot. Asta nu înseamnă neapărat că mobilizarea va fi dublă, ci că în sfârșit oamenii aceștia vor putea să voteze.
Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți. Noi vom lua încă din primul tur din Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă”, a adăugat Bogdan, conform Antena 3.

Potrivit liderului liberal, USR a pierdut o parte importantă din sprijinul Diasporei, în condițiile în care și candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, își adjudecă o parte din electoratul de peste hotare.