CRIZA „Statul nu s-a priceput niciodată, dar absolut niciodată, să gestioneze economicul în societate. E unul Nicholas Taleb (profesor american, specialist în matematica finanţelor – n.red.) care zicea în volumul «Lebăda neagră» că:  Domnule, nimeni, niciodată, nu poate prevedea catastrofele. Iar toate catastrofele, mai ales alea economice, pot fi recunoscute. Cu cât îi vedeţi îmbrăcaţi în costume din ce în ce mai scumpe, fugiţi de ei, zice ăsta. Părerea mea e că trăim într-o ţară mult prea bugetară şi de aici necazul. Dacă te ocupi cu vaci, cu televiziune particulară, cu o măcelărie, cu un restaurant, cu viţă-de-vie, cu mobilă, poţi suporta. M-a frapat că trusturi mari ca IBM, IKEA sau Renault, de exemplu, n-au avut probleme în recesiune, ba chiar au vândut echivalent. De ce? Seriozitatea contează! Poate nu se mai caută automobile, avioane şi poţi să cazi de la 10 miliarde la 7 miliarde vânzări, dar supravieţuieşti. Statul nu ştie să facă chestia asta şi are probleme. Cetăţenii care atârnă de stat au probleme. Dacă România comunistă, care durează până astăzi, păstrează o masă bugetară imensă doar pentru ca să obţină favorurile ei la vot, o poate sfecli“.
PROTESTELE  „Ce se întâmplă în România este un desen animat slab de tot. Eram, de exemplu, în Anglia şi au trecut două milioane de nemulţumiţi pe lângă mine, nu 300 – 400 pe ici, pe colo, şi ăştia cam vorbiţi cu un partid sau cu altul, ori cu un sponsor sau altul. Două milioane de englezi au ieşit în stradă, au zis «Jos Cameron!». Au protestat până seara şi s-au dus acasă. Protestele astea sunt nişte găinării din altă categorie, nu pot afecta antreprenorul român. El trebuie să aibă răbdare. Astea vin şi trec. Au fost şi în LA şi în Anglia, au jefuit, au scuipat. Totuşi, a doua zi oamenii trebuie să cumpere mâncare. Nici nu cred că vreun investitor străin este speriat. Nu închide Renault fabricile pentru atâta. Din acest punct de vedere, al protestelor, am intrat în rândul lumii. Oamenii trebuie să-şi spună nemulţumirile într-un fel sau altul. Cu puţină onestitate, un singur aspect atrage atenţia: această orânduire politică este depăşită. Nici PDL, nici PNL şi nici PSD nu pot produce ce vor cetăţenii, adică o nouă clasă politică“.
BUSINESS „Orientarea mea în momentul de faţă este spre viticultură şi agricultură, vreau să investesc totul acolo, cât mai există nişte rezerve de teren şi nişte animale numite vaci de carne. O lecţie de economie simplă: zicea unul la tv «Domnule, dacă indienii şi chinezii vor să mănânce câte un măr mâine dimineaţă, omenirea n-are trei miliarde de mere». Greve, comunism, capitalism, ce-o fi, dimineaţa oamenii trebuie să mănânce câte un măr. Atâta timp cât faci cartofi, lapte, carne, brânză, ouă, n-ai probleme. Noi putem trăi fără o mulţime de lucruri, fără biciclete, maşini şi Blu-Ray-uri, dar fără oxigen murim în câteva minute, fără apă în câteva zile, iar fără haleală în câteva săptămâni. Aş mai investi şi în turism“.
PERSPECTIVE 2012 „La zodia mea scrie că din iulie încolo o pun bine de tot. Antreprenoriatul este o chestiune de individ. Născut în ’56, Rac, oricât de greu a dus-o societatea, mi-am creat nişte mecanisme prin care să mă descurc. Fac ceva! Nu merge teatrul, nu merge filmul, mă duc la Timişoara, vând în Serbia, iau din Serbia. În America aş putea să fac nişte afaceri foarte bune. Acum, cu cash în America o pui“.