Treepods sunt niște copaci artificiali cu un sistem capabil să înlocuiască dioxidul de carbon din aer cu oxigen, folosind un proces de înlocuire a dioxidului de carbon numit „balansul umidității”. În afară de abilitățile de curățare a aerului, Treepods au incluse și panouri de energie solară, care vor absorbi energie cinetică printr-un leagăn pus la dispoziția vizitatorilor la baza “copacilor”. Cât timp vizitatorii se joacă, se dau în leagăne, de fapt ei ajută la producerea energiei necesară pentru ecranele pe care va fi explicat procesul de oxigenare prin Treepods. Atât panourile solare, cât și stația de energie cinetică dau energia necesară pentru procesul de filtrare și pentru luminile din interior.

Copacii vor fi făcuți în totalitate din plastic reciclabil provenit de la PET-uri. Designul ramurilor a fost inspirat nu doar de copaci, ci și de forma plămânul uman și vor avea mai multe puncte de contact care vor acționa ca mici filtre de CO2. Treepods au fost comparați cu “mobilierul urban”, care s-ar putea încadra în orice mediu urban. Pe timp de noapte, copacii vor funcționa ca sursă de lumină, proiectând o serie de culori care îți captează privirea. Inventatorii, Caceres and Canonico, speră ca propunerea lor să fie nu doar un exemplu de design urban și sursă de energie sustenabilă, ci și un spațiu de întâlnire, cu aer curat.

SHIFTboston a fost înfiinţat în scopul de a promova designul progresist, atât în practică, cât și în mediul urban prin intermediul unor concursuri de proiecte interdisciplinare. SHIFTboston se străduiește să genereze o mai bună conștientizare în rândul populației cu privire la importanța excelenței în arhitectură, știință și tehnologie, prin găzduirea unor expoziții, forumuri și evenimente inspiraționale.

Află mai multe despre dezvoltare durabilă, aşa cum poate fi aplicată în fiecare zi şi cu fiecare proiect, accesând comunitatedurabila.ro. Prima comunitate de practică pentru dezvoltare durabilă din România reuneşte experţi şi manageri de proiecte din domenii diverse, cu toţii interesaţi să dezvolte profilul durabil al proiectelor pe care le conduc.
Comunitatea este un rezultat al proiectului „Parteneriat pentru dezvoltare durabila” co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ”Investeşte în oameni!” iniţiat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu ActiveWatch şi implementat cu sprijinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.