Într-o declarație publicată de postul de televiziune se menționează că, în urma unui conflict de interese, Natalia Morari și-a depus demisia pe 7 septembrie și tot din această dată a fost retrasă definitiv emisiunea „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului.

”În urma conflictului de interese declarat ieri la ședința comună a membrilor Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, și a Consiliului de administrare al Asociației, conducerea postului TV8 informează că, începând cu data de 7 septembrie 2021, Natalia Morari și-a depus demisia din funcția de președinte al Asociației și și-a retras calitatea de membru al Consiliului de administrare al A.O. “Media Alternativă” și, prin urmare, nu este în poziția să participe la luarea deciziilor și în administrarea postului de televiziune.

Totodată, începând cu data de 7 septembrie 2021, urmare a anunțului ei de a-și suspenda emisiunea, TV8 anunță despre retragerea definitivă a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului. Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”, se menționează în declarație.

Natalia Morari susține că ea este cea șantajată, dar și că se dorește supunerea ei ca jurnalist

„În ultimele săptămâni eu sunt șantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că asta sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi”, menționează jurnalista din Republica Moldova în postarea sa.

Serviciul de Informații s-a autosesizat

„Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari. Ca urmare, lansăm o invitație publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanțelor cazului dat și identității persoanelor care au întreprins cerințe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională. Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale”, se arată în nota SIS.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a calificat anunțul Nataliei Morari drept conflict de interese

Jurnalistul menționează că „așteaptă un comunicat al organizațiilor de media în acest sens”.

”Totusi, aștept un comunicat al organizațiilor de media, pentru că nu a fost retragere, ci pauza și o potențială revenire, pentru că ramane fondator, pentru că a continuat să ne aburească cu echidistanță aflându-se în conflict de interese… pentru ca a prestat servicii (traininguri) pentru aceste ONG-uri”, scrie jurnalistul pe Facebook.

La 1 septembrie, Biroul național Interpol de la Chișinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franța, prin care a solicitat anunțarea în căutarea a controversatului om de afaceri, după ce acesta a fugit din Republica Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie.