Conform stiripesurse.ro, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat. Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE.

Totul a degenerat după ședința de Guvern de vineri, când a fost o discuție între câțiva miniștri, iar Negrescu s-ar fi supărat. ”A luat-o personal și dă dovadă că nu știe ce e o echipă”, a spus Teodorovici.

”După ședința de Guvern, a fost o discuție despre parcursul nostru pe care îl vom avea. Din păcate domnul Negresu a luat-o personal și dă dovadă că nu știe ce e o echipă. Eu am avut discuții și e normal să se discute. Mă surprinde că a demisionat, el trebuia să dea dovadă că e mediator, că poate pune la aceeași masă toate discuțiile, temele. Nu se supără și pleacă. Se pare că a plecat supărat, dacă a demisionat. Atunci nu a anunțat că demisionează. E un gest reprobabil. El trebuia să meargă la Bruxelles, săptămâna viitoare, îl vom înlocui și vom face chiar mai bine. E dovada foarte clară de imaturitate politică. El trebuia să stea să își facă treaba, așa cum a jurat pe Constituție și pe Biblie.”, a declarat Eugen Teodorovici.

În ultimele săptămâni s-a vorbit despre lipsa de implicare a unor miniștri în procesul de pregătire dar și despre deciziile luate peste capul ministrului delegat și comunicate ulterior.

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștri reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-României la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

De altfel oficialii europeni și mai mulți lideri de partide politice din România au subliniat nivelul ridicat de pregătire din punct de vedere tehnic a Președinției României la Consiliul UE lăudând performanțele ministrului.

Mai mult decât atât, numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru funcția de prim ministru datorită faptului că este cunoscut a fi puternic susținut în Partidul Social Democrat și mai ales la nivelul Partidului Socialiștilor Europeni dar și pentru capacitatea sa de a genera majorități politice. Recent a reușit aprobarea în unanimitate în comisiile de afaceri europene a priorităților de țară pentru Președinția României la Consiliul UE.