Demisia momentului după scandalul de la Mogoșoaia. Într-o postare pe pagina de Facebook, PMP a anunțat că Dinu Gheorghe, consilierul implicat în altercație, și-a dat demisia din partid.

Totodată, sursa citată precizează că PMP nu are toleranță în fața violenței fizice sau verbale, în lumea politică.

„Consilierul local PMP implicat în altercația de la Mogoșoaia și-a dat demisia din partid. PMP are Toleranță zero față de violență fizică și verbală în politică”, arată sursa citată, care a publicat totodată și documentul care confirmă demisia acestuia.

Amintim faptul că demisia consilierului local PMP, Dinu Gheorghe vine după ce în urmă cu câteva ore, o consilieră locală USR din Mogoșoaia a declarat că fost agresată de doi reprezentanți ai PNL și PMP, la rândul lor consilieri în localitate.

Mai exact, potrivit declarațiilor făcute de aceasta, la Digi24, incidentul s-a produs după o ședință a Consiliului Local, ținută într-o școală, când cei doi au început să o amenințe. Femeia spune că a depus plângere la poliție. În acest sens, președintele USR ca cerut intervenții de la cel mai înalt nivel pentru grăbirea anchetei.

Totodată, joi seară, USR PLUS Mogoşoaia a anunţat că Felicia Ienculescu-Popovici, cea care a fost agresată de cei doi bărbați, a depus plângere la poliţie. Aceasta susține că fi fost agresată fizic de către un reprezentant al PNL şi unul al PMP, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local. Femeia a filmat întreaga discuție, iar la un moment dat se aude cum consiliera țipă.

Ce spune consiliera locală agresată

Ea a mai declarat că telefonul i-a fost smuls din mână, adăugând că nu a fost pentru prima oară când un consilier se poartă într-un astfel de mod.

“Am fost bruscată, luată de umeri și mi s-a smuls telefonul din mână. Nu era prima dată când eram amenințată de acest consilier. Un alt consilier a început și el să țipe la mine în legătură cu o hotărâre. Au sărit pe mine probabil cu intenția de a-mi lua telefonul, telefonul a căzut, dar a continuat să filmeze. M-am speriat și am țipat după ajutor. De față mai era președintele comisiei, dar nu a intervenit în niciun fel.

Au venit alte persoane și s-a terminat incidentul. Am fugit afară, nu mă simțeam în siguranță. Am mers apoi la poliție”, a povestit Felicia Ienculescu-Popovici la Digi24. Ea a spus că se gândește să se ducă la ședințe însoțită de un polițist.

După apariția acestor declarații, liberalul implicat în eveniment a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid. Totodată, șeful PNL Ilfov și-a cerut scuze, într-o postare pe rețelele de socializare, pentru comportamentul colegului său de partid. O reacție în acest sens a venit și din partea liderului PMP, Cristian Diaconescu, care și-a cerut scuze la rândul său.