Prefectul de Vaslui, Eduard Popica, și-a anunțat „demisia de onoare” din funcție. Popică și-a comunicat decizia în ultima conferință de presă pe care a organizat-o marți dimineață. Anunțul vine la o zi după investirea Guvernului Orban, care i-a luat locul celui condus de Viorica Dăncilă și demis prin moțiune de cenzură. Acesta este, de altfel, și motivul invocat de prefectul de Vaslui, scrie vremeanoua.ro.

Eduard Popica a explicat că motivele sunt personale, iar unul dintre acestea ar fi că Guvernul pe care l-a susținut a fost demis. Popica a spus că subprefectul Mircea Gologan nu a anunțat dacă va face același lucru. Prefectul demisionar a dat asigurări că nu va candida la Primăria Bârlad și că va analiza ce va face în perioada următoare.

Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local. Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale. Prefectul asigură conducerea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, asigură verificarea legalităţii actelor autorităţilor administraţiei publice locale şi poate ataca în faţa instanţei de contencios administrativ actele acestora pe care le consideră ilegale.