Cutremur la vârful Poliției Române după scandalurile legate de legăturile pe care le-ar avea polițiștii cu clanurile interlope!

Chestorul Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, acuzând un atac la adresa instituției din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea desfășurată de oamenii legii.

”Mi-am făcut datoria cu onoare”

”Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, a declarat Liviu Vasilescu marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

El le-a transmis colegilor săi poliţişti că ”indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliţie mai mult din faţa televizorului decât din teren” este ”onorat” că este colegul lor.

”Vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredinţate” a adăugat Liviu Vasilescu.

Urmările scandalului legat de înmormântarea lui Emi Pian

Trebuie precizat că Vasilescu a demisionat de la șefia Poliției Române după scandalul înmormântării lui Emi Pian.

El anunțase inițial că nu va demisiona după întâlnirea cu membrii clanului Duduianu, așa cum a apărut informația, pe surse, în presă.

”Au fost destule persoane care au spus că polițiștii au intervenit și au oprit o nuntă în Constanța, iar în cazul din București „le-au permis interlopilor o organizare deșănțată”, desfășurată pe durata mai multor zile.

Nici asta nu am explicat suficient, așa că aducem acum la cunoștința opiniei publice faptul că am aplicat sancțiuni și într-un caz și în celălalt, pentru încălcarea normelor în vigoare.

Astfel, printre alte măsuri, în București s-au aplicat peste 250 de sancțiuni, înmormântarea respectând în desfășurare normele legale. A fost interzisă inclusiv distribuirea celor 500 de pachete, reușind astfel să nu se creeze vreun focar de coronavirus în aceea zonă.”, a declarat sâmbătă Liviu Vasilescu.