Comisia Federală de Comerţ (CFC) din SUA va continua investigaţia, începută în luna mai, asupra legăturilor dintre consiliile directoare ale companiilor Google şi Apple, chiar dacă directorul general al Google, Eric Schmidt, a demisionat, luni, din consiliul de administraţie al Apple.

Demisia lui Eric Schmidt, directorul general al Google, din consiliul de administraţie al Apple, nu va face ca investigaţiile Comisiei Federale de Comerţ din SUA să înceteze. Richard Feinstein, directorul biroului de concurenţă al CFC, a declarat că investigaţiile vor continua atâta vreme cât vor exista directori comuni în cele două companii. Persoana la care face referire Feinstein este  Arthur Levinson (foto), fost şef la Genetech, care se află în consiliile directoare ale ambelor companii (Google şi Apple).

Experţii din domeniul antitrust au afirmat că o demisie precum cea a lui Schmidt  ar fi închis investigaţia CFC. Deoarece mai există un caz similar, ancheta nu se va termina prea curând, potrivit acestora.

O lege adoptată în 1941, în SUA, interzice prezenţa unei persoane în consiliile directoare a două companii diferite dacă această prezenţă reduce competiţia dintre firme. Atât Apple, cât şi Google oferă clienţilor browsere de internet şi sisteme de telefonie.

SURSA: BBC