Compania de construcţii Delta ACM 93 Bucureşti, specializată în lucrări de infrastructură, intră pe segmentul rezidenţial şi vrea să construiască case ieftine, la comandă, estimând că va contracta aproximativ 100 de unităţi în acest an şi 200-250 în 2011.

Proiectul va fi lansat oficial la sfârşitul lunii aprilie, iar primele locuinţe vor avea un preţ promoţional de 59.000 de euro. Compania a contractat deja 11 unităţi şi estimează că va realiza aproximativ 100 de case în acest an şi 200-250 în 2011.

„După finalizarea promoţiei, preţul de vânzare va creşte cu 2-3.000 de euro, la care se va adăuga şi costul de transport”, a declarat proprietarul companiei, Florea Diaconu.

El a precizat că locuinţele pot fi comandate oriunde în ţară, şi sunt realizate într-un termen redus, utilizând prefabricate la o baza de producţie a companiei din Ilfov.

Nu vor dezvoltări imobiliare

„Nu ne-am propus să începem dezvoltări imobiliare. Sunt convins ca am avea clienţi, dar băncile nu finanţează şi nu dorim să facem asemenea investiţii din fonduri proprii”, a spus şeful Delta.

Totuşi, compania are în vedere realizarea unui proiect propriu redus, de patru blocuri, pe un teren de un hectar, dar lucrările vor fi iniţiate atunci când Delta va putea finanţa investiţia.

Pe de altă parte, Diaconu susţine că în piaţă există cereri din partea unor dezvoltatori pentru contractarea unor lucrări de peste zece milioane de euro, pentru proiecte de birouri, în Capitală sau Craiova.

Afaceri reduse cu 15%

Afacerile companiei s-au redus cu 10-15% anul trecut, de la 417 milioane lei în 2008, dar Delta mizează pe stagnarea rulajului în 2010 şi o creştere de minim 5% anul viitor.

Potrivit şefului Delta, vârful crizei va fi atins în această vară, după care situaţia se va îmbunătăţi, unul dintre factori fiind lansarea în execuţie a mai multor lucrări deja licitate, finanţate cu fonduri europene.

Compania are o bază de producţie de 12 hectare în Popeşti-Leordeni, pe un teren de 20 de hectare, şi o alta în Balş (Olt).

Delta a alocat 25 milioane de euro în dezvoltarea bazei din Ilfov în ultimii patru ani, şi intenţionează continuarea investiţiilor. Compania deţine în respectiva locaţie utilaje şi unităţi de producţie de beton, asfalt, emulsii, bitum modificat sau prefabricate.

Diaconu spune că Delta este interesată şi de participarea la lucrări în afara României. „Ne uităm peste gard, pentru că vrem să facem şi această şcoală”, a mai spus reprezentantul constructorului.

Delta a fost înfiinţată în 1993 şi este specializată în construcţia şi repararea drumurilor, printre lucrările realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi din Bucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şi naţionale.

SURSA: Mediafax