O destinaţie de vară preferată zeci de ani de turiştii din Germania şi Marea Britanie, Grecia atrage acum un număr în creştere de turişti din Europa de Est, aceste pieţe reprezentând mai mult de 17% din totalul sosirilor, o tendinţă care este aşteptată să continue, a explicat Andreadis. Acesta a arătat că reţelele de socializare au ajutat la atenuarea temerilor turiştilor privind violenţele din Grecia şi a estimat o îmbunătăţire a numărului de turişti ce vor sosi anul viitor.

Anul acesta, veniturile din turism vor înregistra în Grecia o scădere de aproximativ 5%, faţă de 15% cât s-a estimat în iunie, datorită alegerii unui guvern stabil şi a atenuării tensiunilor sociale, a explicat şeful SETE.

Acesta a adăugat că veniturile din turism vor scădea uşor, de la 10,5 miliarde de euro în 2011 la aproximativ 10 miliarde de euro în 2012, sosirile de turişti urmând să ajungă la 16 milioane în acest an, faţă de nivelul record de 16,5 milioane de turişti anul trecut.

Reprezentând aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi o cincime din locurile de muncă, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turişti vizitează anual Grecia.
În primele şapte luni din 2012 încasările din turism au scăzut în ritm anual cu 7%, la 4,9 miliarde de euro, adăugându-se astfel presiunilor asupra economiei, care este în al şaselea an de recesiune profundă. În ciuda recesiunii, sezonul 2011 a fost deosebit de profitabil, Grecia înregistrând o creştere de 10% a veniturilor din turism până la 10,5 miliarde de euro. Numărul turiştilor care au vizitat Grecia anul trecut a crescut cu 1,5 milioane persoane ca urmare a scăderii preţurilor şi a turbulenţelor politice din Egipt şi Tunisia, ţări care rivalizează cu Grecia în termen de destinaţii turistice.
Sursa: Agerpres