Președintele Klaus Iohannis s-a declarat vineri mulțumit de rezultatul votului din alegerile care au avut loc în Marea Britanie. Asta deși Partidul Conservator condus de premierul Boris Johnson, un adept înfocat al Brexit, și-a zdrobit practic adversarii în alegeri.

Românii sunt avantajați

”Eu pot să îmi exprim mulțumirea față de rezultatul obținut la alegerile din Marea Britanie, în sensul că există acum o majoritate clară care poate finaliza Brexitul cu un acord.

Este un rezultat bun pentru români, pentru că premierul Johnson și Partidul Conservator vor să realizeze Brexit-ul cu un acord”, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis.

Victorie istorică

”Dacă rezultatele oficiale vor confirma previziunile exit-poll-urilor, Partidul Conservator va obţine 368 de locuri în parlament, ceea ce ar reprezenta cea mai categorică victorie de la cea repurtată de Margaret Thatcher în 1987.

În schimb, pentru laburişti aceasta ar putea fi cea mai dură înfrângere din 1935 încoace. Formaţiunea condusă de Jeremy Corbyn este creditată acum cu 191 de parlamentari, cu 71 mai puţin decât în 2017.

Brexit fără probleme

Este de aşteptat ca premierul Boris Johnson să programeze un nou discurs al Reginei până la Crăciun, prin care să lanseze noul program legislativ.

Nu este exclus ca tot în următoarele două saptămâni să fie reintrodus în Parlament acordul de retragere din Uniunea Europeană, care, de această dată, probabil va fi adoptat fără nicio problemă”, transmite RRA într-0 corespondență de la Londra.