"Nu poate fi o întâmplare faptul că exerciţiul militar a avut loc în imediata vecinătate a regiunii Odessa, chiar dacă, în acelaşi timp, la Giurgiu s-a tras cu rachetele antiaeriene, iar la Câmpia Turzii şi la Constanţa s-au făcut exerciţii cu avioanele de vânătoare", scrie Moise Guran pe blogul său.

Tehnica grea de luptă trebuia adusă în vecinătatea zonei Odessa, iar exerciţiul militar a fost doar modalitatea de a face asta fără a da un mesaj belicos ruşilor. Iarăşi, nu poate fi o întâmplare faptul că la exerciţii a participat, alături de americani şi englezi, şi un detaşament de militari din Republica Moldova.

De fapt, Moldova îşi pune acum din nou problema înarmării, după ce, de două decenii şi-a decimat armata doar pentru a-i convinge pe ruşi că e neutră şi că nu va putea ameninţa nici măcar Transnistria.

Şi de aici încep problemele… căci România va trebui să decidă dacă pune sau nu umărul la înarmarea Moldovei şi la pregătirea ei de apărare, în vederea unei eventuale repetări a scenariului din Crimeea, scrie jurnalistul.

SURSA: biziday.ro