Transelectrica este compania de stat care administrează OPCOM, acționarul majoritar al transportatorului de energie Transelectrica fiind Ministerul Economiei.

Administratorul proaspăt numit, Remus Munteanu, nu a avut, potrivit CV-ului, tangenţe cu sistemul energetic sau cu pieţele de mărfuri şi a fost, în trecut, fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ, scrie e-nergia.ro.

În data de 3 octombrie a fost operată una dintre ultimele două numiri în Consiliul de Administraţie al OPCOM, Operatorul Comercial al Pieţei de Energie Electrică şi Gaze, potrivit datelor de pe site-ul OPCOM.

La acea dată a fost numit administrator provizoriu Remus Munteanu, cu domiciliul în localitatea Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ.

Potrivit datelor din CV-ul lui Remus Munteanu, el s-a născut în 1974, şi a absolvit liceul de chimie industrială din Piatra Neamţ, în anul 1993. Primul loc de muncă al lui Munteanu a fost în anul absolvirii liceului, 1993, la Melana Săvineşti, în postul de tehnician, pe care l-a ocupat doi ani.

În perioada 1998-2002, a fost fotbalist la FC Ceahlăul Piatra Neamţ, şi din 2002 până în 2007 a fost director al firmei Daria SRL Piatra Neamţ.