Alexandra Măceșanu a dispărut în urmă cu 4 luni, pe data de 24 aprilie. O zi mai târziu, fata a apelat serviciul 112,  la ora 11:05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru abia în cursul nopții următoare, și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi. În urma anchetei preliminare, a fost arestat proprietarul imobilului respectiv, Gheorghe Dincă, acesta recunoscând că a ucis-o pe fată.

Din cauza proastei gestionări a cazului mai mulți oficiali au fost demiși din funcții și anchetați de procurori. Se pare că și cei 7 polițiști aflați la fața locului în noaptea cu pricina au fost reaudiați din cauza mărturiilor mincinoase inițiale.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu care a păzit ore bune poarta lui Gheorghe Dincă după apelul disperat al Alexandrei Măceșanu la 112, din luna iulie, este urmărit penal în prezent pentru abuz în serviciu cu privire la modul în care a instrumentat dosarul legat de dispariția Alexandrei.

Ovidiu Popescu a fost suspendat din magistratură și este anchetat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. De asemenea, azi a fost audiat de urgență la CSM.