Camera inferioară a Parlamentului Franței (fr. Assemble Nationonle), prin președintele său, l-a propus pe fostul premier Allain Jouppe pentru poziția de membru al Curții Constituționale, scrie LeMonde.

Potrivit sursei citate, actualul primar al orașului Bordeaux și-a anunțat deja demisia din funcția pe care o deține, însă nu a spus încă motivele.

“ Cu mare emoție mă pregătesc să renunț la prerogativele de primar și președinte al Metropolei Bordeaux, care mi-au adus atât de multă bucurie. Îmi voi expune motivele în cadrul unei conferințe de presă”, a transmis Jouppe, într-un comunicat.

Jouppe, alături de alți doi politicieni, propuși de președinte și de Senat, vor trebui să treacă, mai întâi prin audieri în fața comisiilor juridice și a plenului Parlamentului Francez, într-o procedură aproape similară cu cea folosită și în România.

În 2004, Allain Jouppe a fost condamnat pentru corupție. Anterior, el ocupase funcția de prim ministru al Franței. El este un membru marcant al partidului Republican din Franța.