Ziua de mâine este decisivă pentru premierul desemnat de Klaus Iohannis. Dacian Cioloș va avea o întâlnire cu Florin Cîțu. Aceasta a fost anunțată de președintele USR. La această discuție nu vor lua parte reprezentanții echipelor de negociere, susțin surse politice, citate de G4media. Decizia a fost luată în ședința de marți a USR, la cererea lui Florin Cîțu, potrivit surselor citate.

Potrivit unei decizii a Biroului Național al USR, echipa de negociere a partidului este formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă (care l-a caracterizat pe Cîțu drept ”zombie politic”), Vlad Voiculescu (demis de Florin Cîțu din funcția de ministru al Sănătății) și Ionuț Moșteanu.

Întâlnirea dintre șefii celor două partide a fost anunțată de Dacian Cioloș, care a precizat că va avea loc după ședința de guvern de miercuri.

Decizie cheie luată de PNL

Marți seară, conducerea PNL va decide în ședința Biroului Politic Național mandatul de negociere cu Dacian Cioloș.

Trebuie amintit că Florin Cîțu, a avut o primă reacție luni seară, în urma consultărilor de la Cotroceni care s-au finalizat cu nominalizarea lui Dacian Cioloș în funcția de premier. Acesta a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că Dacian Cioloș „are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR pentru un guvern stabil”. Fostul premier a subliniat că PNL va discuta cu Dacian Cioloș abia ”după ce va găsi soluția unei majorități cu aliații săi de la moțiune”.

După consultările purtate luni cu partidele politice, Klaus Iohannis a anunțat: „Din toate aceste propuneri eu am reținut una pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez în funcția de candidat pe Dacian Cioloș”. Președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș.