Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) vor fi incluse subiecte referitoare la analiza strategică a Apărării, Carta Albă a Apărării, planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024, riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale prognozate pentru anul viitor.

Sursa citată anterior mai menționează că ședința va avea loc marți la ora 13:00 și că vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Anunțul că președintele Klaus Iohannis va convoca CSAT a fost făcut de către Administrația Prezidențială la finalul lunii septembrie.

Premierul Ludovic Orban nu va fi prezent

La reunirea de marți, în sistem videoconferință, a CSAT premierului Ludovic Orban, vicepreședintele CSAT, nu va putea participa. Acesta a solicitat luni dimineașa testarea pentru coronavirus după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat într-un platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv.

Cei de la Guvern au anunțat rezultatul testului de coronavirus făcut de premierul Ludovic Orban. Acesta nu are coronavirus, conform informării oficiale, dar va sta în izolare până joi, când va face un nou test. Ludovic Orban a ajuns în izolare după ce a luat contact cu jurnalistul Silviu Mănăstire, infectat cu COVID-19.

Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.