Noua propunere a ministrului Sănătății pentru funcția de director CNAS este Vasile Ciurchea. Acesta a mai fost director CNAS în alte două rânduri, 2007-2009 și 2014-2016. În 2016 și-a dat demisia din motive personale.

Ciurchea este cercetat de DNA, alături de alți șefi de la CNAS, într-un dosar de corupție cu un prejudiciu de 16 milioane de euro. Faptele cercetate de procurori în dosar vizează contractele încheiate privind sistemul informatic al CNAS.

“Am considerat, atunci când a venit propunerea de la Sorina Pintea, că avem nevoie de un specialist. Există probleme la CNAS, avem un om care cunoaște sistemul, care este foarte bine pregătit. M-am uitat la aceste nereguli despre care vorbiți dumneavoastră. Nu a fost audiat, nu este nicio acuzație la adresa domnniei sale. Dacă vom constata că domnul Ciurchea a încălcat legea, cu siguranță va fi schimbat”, a declarat Viorica Dăncilă în privința numirii acestuia.

Nu în ultimul rând Vasile Ciurchea beneficiază, ca alte 9 mii de persoane din România, de o pensie specială. Aproape jumătate dintre acești „pensionari speciali” primesc peste 10 mii de lei pe lună, însă pensia lui Ciurchea ajunge „doar” la 4.780 de lei.