Jobul de edil al Constanței i-a adus lui Radu Mazăre miliarde, însă banii nu au fost obținuți în mod cinstit. Sumele cu care a prejudiciat statul sunt astronomice. O parte din bani i-a investit în afaceri care i-au asigurat un viitor liniștit. Cel puțin până acum. Puțini știu, dar fostul lider PSD s-a legat de Madagascar încă din primăvara anului 2012.

Acesta a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren de 1,8 hectare pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care a plătit, potrivit declarației sale la momentul revenirii în țară, 1 euro pe metru pătrat. Aici a plănuit să ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice, conform bugetul.ro.

„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult”, declara, în 2012, Radu Mazăre.

Afacerea a fost pusă la punct pas cu pas, iar pe 1 iunie 2017 a apărut „Mantasaly Resort”, la care i-a făcut reclamă fiul fostului edil.

Așa au apărut 16 bungalouri amplasate lângă plajă, în Andovokonko Bay, Antsiranana, Madagascar, cu două suite exclusiviste, restaurant cu specific local, mâncărurile fiind gătite din alimente organice, crescute de localnici, dar și un bar&lounge. Clienții beneficiază de cursuri de kite din partea unor instructori autorizați și pot cumpăra sau închiria echipamente de la magazinul din complex. Întreg complexul este alimentat cu energie electrică provenită de la panouri solare. Mantasaly Resort apare și pe celebru site booking.com, potrivit căruia o noapte de cazare costă în jur de 77 de euro, scrie Libertatea, în 2017.