Investitorii vor putea tranzacţiona, începând de mâine, la Bursa de la Sibiu contractul futures cu activ suport pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA), unul dintre principalii indici ai Bursei de la New York.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis, miercuri, certificatul de înregistrare a contractului futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, potrivit unui anunţ al Bursei din Sibiu.

Noile instrumente vor intra la tranzacţionare pe 22 ianuarie, odată cu lansarea pieţei spot şi listarea Sibex pe propria platformă.

Sibex a încheiat, în acest sens, un contract de sub-licenţă cu CME Group, operatorul celei mai mari burse de derivate din lume, şi cu compania Dow Jones Indexes, şi va deveni a doua bursă din lume pe care se vor tranzacţiona derivate cu activ suport pe indicele Dow Jones.

Contractul futures pe Dow Jones va fi denominat, iniţial, doar în lei, va avea multiplicatorul egal cu 1 şi scadenţe trimestriale. Ulterior, operatorul va introduce şi contracte denominate în dolari.

SURSA:
Mediafax