Acţiunile Wal-Mart Stores Inc. au pierdut 6,70 de dolari sau 10% miercuri, ştergând aproximativ 45 de puncte ale Dow Jones Industrial Average, după ce compania a redus perspectivele de creștere și a creat un plan pentru a consolida această creştere.

Căderea de miercuri a acțiunilor Wal-Mart marchează cel mai mare declin al preţului acţiunilor companiei survenit într-o singură zi și cel mai mare tobogan procentual din 8 Ianuarie 1988 până acum și a şters în jur de 21,5 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a retailerului.

Dar o prăbuşire poate, de asemenea, pune presiuni pe piața de valori într-o manieră mai largă, notează John Kosar, strateg-şef de piață la Asbury.

Aceasta deoarece stocul Wal-Mart a explodat sub un nivel-cheie de sprijin de la aproximativ 63,85 dolari la 62,63 dolari. Care, la rândul său ar putea deschide calea pentru ca pachetul de acţiuni să se scufunde sub un alt nivel-cheie între 57.90 de dolari şi 57.18 dolari pe acţiune, după cum anunţă Asbury.

De ce ar fi important acest lucru? Deoarece Wal-Mart este o componentă-cheie atât pentru Dow cât şi pentru S&P 500. Pierderile retailerului au dus la o cădere a Dow Jones. De asemenea, s-au înregistrat scăderi ale S&P.